Lisfranc-skade

Spørsmål

Jeg ble i november operert for en alvorlig lisfrancskade etter et fall. Det ble foretatt en artrodese på lisfrancleddet, og tmt 1-3 ble skrudd fast med fem skruer. I løpet av våren har det kommet en kul på siden av foten, og det kjennes ut som om en av skruene har beveget seg. Jeg har en del smerter rundt skadestedet, og kulen er vond når jeg går mye, og dersom skoene klemmer på den. Jeg har tatt det opp med fastlegen, som vil se det an. Jeg er plaget av dette, og i tillegg til smerter, er foten mer nummen enn den var, og særlig stortåa dovner ofte bort. Foten har hele tiden vært delvis følelsesløs og delvis overfølsom . Bør jeg få et nytt rønken, med tanke på å fjerne skrue/skruer?

Kvinne 49

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


Hvis du ble operert med leddsparende teknikk i TMT1, bør skruene i dette leddet vurderes tatt ut. Hvis man i tillegg er redd skruene har begynt å bakke ut, bør det absolutt tas røntgen. Dette vil bekrefte om det er slik at skruen er på vei ut, men kan også eventuelt påvise om det foreligger manglende tilheling i de avstivete deler av lisfranc-leddet, som kan gjøre at skruen løsner.


Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn