Brudd i metacarp

Spørsmål

Jeg har brudd i 5 metakarp i høyre hånd. Ca 8 uker siden det skjedde og jeg har fortsatt mye vondt. Hadde gips en uke og deretter kun tape på 2 fingre. Det er ikke gjort noe forsøk på å sammenføye brudd-delene. Burde jeg hatt en operasjon?

Kvinne 57

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


Det vil kunne ta flere måneder før bruddstedet oppleves som så bra at det ikke hemmer deg. Det er noen kriterier man bruker til å vurdere hvorvidt et brudd i denne regionen bør opereres. Det ene er hvorvidt bruddet gir rotasjonsfeil når du kniper fingrene sammen, at du opplever at lillefingeren floker seg inn i ringfingeren når du bøyer disse fingrene sammen. Ellers tåler denne delen av hånden en god del feilstilling i bruddet. Når det er sagt, kan man ut fra røntgebildene du har sendt med, få inntrykk av  dette bruddet brer seg helt inn i leddflaten. Da kan det på sikt gi slitasjeforandringer i leddet, og smerter på sikt. For å kunne vurdere dette skikkelig, hadde man trengt CT-bilder. Det vil trolig likevel være for sent å gjøre noe med dette, da bruddet sannsynligvis har satt seg helt fast.


Du får følge med hvordan dette blir. Hvis vedvarende plager bør du be om å få tatt en titt på det, og man kommer da neppe utenom CT-bilder.


Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-