Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Brudd i metacarp

Spørsmål

Jeg har brudd i 5 metakarp i høyre hånd. Ca 8 uker siden det skjedde og jeg har fortsatt mye vondt. Hadde gips en uke og deretter kun tape på 2 fingre. Det er ikke gjort noe forsøk på å sammenføye brudd-delene. Burde jeg hatt en operasjon?

Kvinne 57
Svar

Hei!


Det vil kunne ta flere måneder før bruddstedet oppleves som så bra at det ikke hemmer deg. Det er noen kriterier man bruker til å vurdere hvorvidt et brudd i denne regionen bør opereres. Det ene er hvorvidt bruddet gir rotasjonsfeil når du kniper fingrene sammen, at du opplever at lillefingeren floker seg inn i ringfingeren når du bøyer disse fingrene sammen. Ellers tåler denne delen av hånden en god del feilstilling i bruddet. Når det er sagt, kan man ut fra røntgebildene du har sendt med, få inntrykk av  dette bruddet brer seg helt inn i leddflaten. Da kan det på sikt gi slitasjeforandringer i leddet, og smerter på sikt. For å kunne vurdere dette skikkelig, hadde man trengt CT-bilder. Det vil trolig likevel være for sent å gjøre noe med dette, da bruddet sannsynligvis har satt seg helt fast.


Du får følge med hvordan dette blir. Hvis vedvarende plager bør du be om å få tatt en titt på det, og man kommer da neppe utenom CT-bilder.


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-