Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Brudd i lårbenet

Spørsmål

Hei Gard! I 2010 brakk jeg lårbenet mitt etter fall fra hest. Ble operert på Ahus. Det ble satt inn en margnagle i lårbenet mitt. Jeg har aldri følt at benet ble 100% igjen, men jeg har kunnet løpe osv. Våren i fjor meldte det seg store belastningssmerter, spesielt i hofteområdet. Ahus konkluderte med at lårbenet var vridd 24 grader innover og i august i fjor operere de meg på nytt. De lagde da et brudd (høyt oppe), vred benet utover og satt inn nytt metall, slik de gjorde i 2010. Jeg fikk mye smerter etter inngrepet og rehabiliterte sakte. Var en liten periode uten mye smerter, men har ikke blitt bra. Jeg har fortsatt belastningssmerter og halter litt. Enkelt bevegelser går greit, mens andre bevegelser gjør vondt. Smertene sitter fortsatt i hofteområdet. Mitt spørsmål til deg er om jeg kan ha bensarkom? Det er tatt en del røntgenbilder, samt MR av hofte og bekken. Ville titanstangen i benet forstyrrer røntgenbildene på noe vis? Og ville de evt. sett uvanligheter, som bensarkom, da de var inne og opererte august i fjor? Det er ingen av ortopedene eller fysioterapeutene mine som har nevnt dette, men har dessverre begynt å Google.

Kvinne 24
Svar

Hei!


Det er svært liten sannysnlighet at du skulle ha et sarcom som årsak til plagene dine. Metallet som er satt inn vil forstyrre MR og CT, men likevel ville man kunnet sett antydning til de forandringer som du bekymrer deg for. Ikke minst ville man kunne fattet mistanke om vanlige røntgen. I og med at de måtte lage et nytt brudd i lårbeinet, ville man også kunnet se slik forandringer i akkurat dette området.


At du skulle ha dette, er ikke mer sannsynlig enn at noen andre skulle ha det. At du har en del plager i dette området er dessverre ikke helt uvanlig, spesielt ikke etter at du måtte gjennom en reoperasjon.


Jeg ville ikke tenkt mer på denne problemstillingen.


Lykke til!