Vi kan ikke endre individuell medisinering her på Lommelegen

Spørsmål

Går på Asasantin 200mg/25mg.Kan jeg bytte de ut mot Albyl-E 75 MG.Er svimmel og kvalm.Har gått på de siden April.Alle prøver er fine.Skal ikke til legen min før om ca.3mnd.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Spørsmålet ditt er helt greit og adekvat spørsmål å stille, for begge medisinene er medisiner som kan forebygge hjerneslag, ved å gjøre blodplatene mindre "klebrige", slik at tendensen til blodpropper blir mindre.
Men her på Lommelegen driver vi ikke med individuell medisinering, som f.eks. endring av pågående medikasjon, bytte av medikamenter m.v., for det må og kan kun gjøres av den lege som kjenner pasienten, dvs sykehistorien, annen medisinbruk, gjennomgåtte sykdommer, tidligere bivirkninger og allergier, og som kan følge opp pasienten videre.
Hvis vi faktisk hadde gått inn i slike problemstillinger her på Lommelegen, og forordnet medisiner, doser, endret medikasjon m.v., så hadde det vært ytterst useriøst og uforsvarlig. Derfor gjør vi det ikke, og det altså som du forstår, for din sikkerhet.

På Lommelegen.no gir vi kun generell helseopplysning og generelle helseråd, vi driver ikke individuell pasientbehandling, som det er, det du spør om her. Dette har vi også orientert om til brukerne våre, i premissene for tjenesten.

Men siden spørsmålet er aldeles kurant og viktig å stille, og å få svar på, så tar du nå kontakt med fastlegen din for å spørre om dette. Det er det du har fastlegen din for. Legen har ansvaret for medisineringen din og oppfølging av dine sykdommer og helseproblemer. Nå har du altså mulige bivirkninger av medisinen du bruker, kanskje, og da skal du selvfølgelig ta det opp med legen din allerede nå, og ikke vente til legetimen om 3 mnd. Du må da ringe forkontoret og si at du ikke kan vente 3 mnd fordi du har mistanke om bivirknigner av medisinen og kanskje må bytte, eller så må du ringe legen og se om det kan taes pr telefon. De aller fleste leger har telefontid hver dag, hvor pasienter kan ringe og stille spørsmål som f.eks. dette. Du må gjerne si at du har diskutert det med en annen lege (=meg) og fikk til råd at du skulle kontakte lege nå.

Ha det bra.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn