Vekttap etter hjerteinfarkt - kosttilskudd?

Spørsmål

Jeg har gått mye ned i vekt etter ett mindre hjerteinfarkt. Jeg spiser svært lite, og er sjeldent sulten. Jeg ha fått anbefalt og prøve kosttilskudd, som er sagt å være fullt at vitaminer, proteiner osv. Mitt yngre barnebarn bruker dette i sin kosthold i aktiv trening.
Er dette trygt/sunt for meg?

Medisiner: Hjertemedisiner etter mindre hjerteinfarkt

Kvinne, 70 år

Svar

Kjære deg!

Godt at du har kommet deg etter hjerteinfarktet, det må ha vært dramatisk!

Jeg kan nesten ikke uttale meg om dette siden jeg ikke vet hvilke hjertemedisiner du bruker og hvilket kosttilskudd det er snakk om. Jeg vil tro at dersom det dreier seg om et vanlig kosttilskudd i dagligvarehandelen skulle dette være helt trygt.

Multivitamin-tilskudd i vanlig dose er i hvertfall fullstendig trygt for deg å bruke, og antagelig er det også å anbefale dersom ettersom du spiser så lite.

Men det er fornuftig og riktig å utvise sunn skepsis til å blande medisiner og natur-preparater, da disse ofte kan ha innvirkning på hverandre, kanskje i mye større grad enn de fleste er klar over!

Dersom det er et bestemt preparat det er snakk om, ville jeg tatt en telefon til den faste legen bare for å forsikre meg om at akkurat det preparatet ikke innvirker på akkurat dine medisiner!

Du kan lese mer om hvordan naturmidler innvirker på medisiner her

God sommer!