Vallergan som sovemedisin

Spørsmål

Jeg har hatt søvnvansker i 15 år. Har gått lenge
på Imovane, men det mister effekten etter hvert.

Har fått noe av legen som heter Vallergan. Er det
skadelig å bruke fast? 1 tablett er nok. Sover godt
hele natten, har nesten ikke hangover dagen etter.

Det kan ikke være sunt bare å sove 3 timer om natta,
blir dvask hele neste dag.
Vennligst svar på dette

Mann, 45 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Vallergan er et antihistamin, dvs en allergimedisin.
Den har en bivirkning i form av trøtthet, og det er denne bivirkningen man benytter seg av når man bruker den som sovemedisin.
Det er et vesentlig bedre alternativ enn Imovane, fordi Imovane er avhengighetsskapende, men det er ikke Vallergan.

Det er uproblematisk å bruke Vallergan fast.
Det går forøvrig også an å øke dosen til både 2 og 3 tabl om kvelden, i samråd med lege, om det skulle bli nødvendig.

Jeg er forøvrig enig med deg i at det ikke er bra å sove for lite.

Håper svaret er greit, ha det bra og sov godt !

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn