Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Valg av blodtrykksmedisiner

Spørsmål

Hei - jeg bruker Exforge 5/160/12,5 mg. Nå er det slik at jeg reagerer litt på Amlodipin - med hovne ankler. Hvis man tar Exforge uten Amlodipin og heller tar Zanidip ved siden av, som etter min erfaring gir mindre hevelse og er av samme type medisin - burde vel dette gå greit?

Mann 72
Svar

Hei.


Tabletten Exforge inneholder virkestoffene amlodipin, valsartan og hydroklortiazid. Exforge uten amlodipin finnes ikke, jfr ditt spørsmål om dette med å ta "Exforge uten amlodipin", så det alternativet finnes ikke.

Medikamentet  Zanidip inneholder virkestoffet lerkanidipin, som er i samme gruppe medisin som amlodipin (kalisumantagonister)


Både Exforge og Zanidip er blodtrykkssenkende medisiner, og det er mange medikamenter og medikamentkombinasjoner å velge mellom, for å få ned et forhøyet blodtrykk. Dette vil legen din hjelpe deg med, så du behøver heldigvis ikke å finne løsningene selv. Når det gjelder Exforge som inneholder amlodipin som du ikke tåler, så finnes det et medikament som heter Diovan Comp. Det inneholder virkestoffene valsartan og hydroklortiazid, altså det samme som Exforge, men uten amlodipin.

På en måte kan vi følgelig si at at Diovan Comp er Exforte uten amlodipin.


Kanskje kan derfor Diovan Comp og Zanidip være et alternativ for deg. Men spill denne ballen over til fastlegen, og foreslå gjerne denne kombinasjonen for legen din, med begrunnelsen som jeg har forklart deg ovenfor.


Lykke til.