Tyroksin som slankemiddel

Spørsmål

Jeg har problemer med vekta mi, og har fått noen thyroksin-tabletter av en tante av meg. Legen min vet ikke om det, jeg lurer på om det kan være farlig å ta disse tablettene, og om det vil hjelpe på vekta mi? Har lagt på meg 15 kilo etter jeg begynte med trinordiol og tolvon i sommer.

Sykdommer: Borderline
Medisiner: Nozinan, tolvon, trinordiol

Kvinne, 23 år

Svar

Hei!

Jeg synes IKKE du skal ta tyroksintabletter for å gå ned i vekt. Teoretisk vil et høyt stoffskifte kunne redusere vekten din, men du har ingen kontroll når du tar tabletter uten at en lege følger stoffskifteverdiene dine, og du kan få et stoffskiftenivå som er direkte skadelig og i verste fall livstruende hvis du spiser stoffskiftetabletter uten å trenge dem medisinsk.

Klikk på linken over til høyre for å finne mer stoff om overvekt og hvordan du kan gå ned i vekt på en normal måte.