Truxal, testoteron, vektøkning

Spørsmål

Takk for svar. Jeg har brukt Truxal siden 1973, gjør det da utslag på vekten i 2020? Jeg tar 50 mg. om kvelden. Jeg har store søvnproblemer etter en oppvekst preget av rus og vold. Da ble søvnen ødelagt for godt. Men har gått på 100 mg. Zopiclone må jeg ha for å få sove. Et annet utslag av Tostran er ømme brystvorter. Slik var det i puberteten. Jeg bør gå ned minst 15 kilo, men det virker uoppnåelig. Når det står vektøkning i pakningsvedlegget så er det væskeansamling i kroppen og ikke fett? Jeg tar 7,5 mg Zopiclone. Hvor lang tid tar det å avvenne seg med Truxal når jeg har brukt det så mange år? Må det gjøres over lang tid? Hvordan blir man kvitt væske fra kroppen?

Mann 66
Svar

Hei igjen.


Ja, Truxal kan medvirke til vektøkning, selv nå etter så mange år. 

Tostran /testoteron vil ikke gi økt fettvev i kroppen, men væskeansamling er en mulighet.

Å være forsiktig med salt i kosten kan bidra til mindre væskeansamling. Har man reelle ødemer, synlige væskeansamlinger, kan en noen ganger bruke vanndrivende medikamenter, noe du kan diskutere med legen din.

Når det gjelder hvor lang tid det tar å slutte med Truxal, så finnes det ikke noe konkret tall på det. Det er helt individuelt, og det må gjøres i samarbeid mellom lege og pasient, slik at man kan snakke sammen underveis, og planlegge tempoet alt etter hvordan det går. Men uker til måneder, er vel det nærmeste man kan komme et antydende svar på dette. Forøvrig er det heller ikke farlig på noen måte, å slutte brått, om man klarer dette.


Du skriver at du bør gå ned 15 kg, og opplever det som "uoppnåelig". Det er et veldig uhensiktsmessig utgangsgpunkt, for da lager du mentale sperrer for deg selv.  Det er pr definisjon faktisk omvendt: Det er faktisk ikke fysisk mulig å IKKE gå ned i vekt, dersom man inntar mindre energi enn det man forbruker. La oss for eksempel si at et menneske (f.eks. du) ikke fikk mat i det hele tatt. Da ville du selvfølgelig bli nødt til å bruke av ditt kroppsfett for å få energi og for å overleve. Da ville kroppsvekten bli lavere og lavere hele tiden. Når det er sagt, så er ikke dette på noen måte en anbefaling om faste, naturligvis, men jeg sier det for å peppe deg opp og motivere og forklare deg at også du vil gå ned i vekt, dersom ditt matinntak gir færre kalorier enn det du forbruker.  Du skrev forrige gang at du spiser veldig lite allerede. Allikevel spiser du mer enn du trenger, siden du går opp i vekt, noe annet er ikke mulig.

En meget effektiv måte å gå ned på vekt, er forøvrig å bruker et lavkarbohydrat kosthold i en periode. Det vil meget kort beskrevet, gå ut på å spise KUN rent kjøtt / fisk / egg og grønnsaker, ekslusiv poteter, og ingenting annet. Da får du ikke karbohydrater (sukker) til kroppens energibehov, og du tvinger da kroppen til å bruke eget kroppsfett for å dekke kroppens energibehov.

Håper at informasjonen og rådene er til nytte for deg. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-