Sporadisk bruk av betablokker mot prestasjonsangst

Spørsmål

Hei! Jeg har brukt betablokker (Atenolol) pga sosial angst/ presentasjonsangst på jobben og enkelte andre sammenhenger. Jeg bruker ca 50 mg ca 1-2 ganger i måneden i gjennomsnitt, men enkelte måneder er det oftere/sjeldnere. Jeg har aldri hatt noen utfordringer med å bruke de i form av symptomer o.l. Det jeg lurer på er om disse medisinene kan være farlige å bruke «av og på» slik som jeg gjør? Dvs å ikke bruke de fast? Til info er jeg eller frisk (håper jeg) ung kvinne på rundt 57 kilo.

Kvinne 25

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


For et friskt menneske som deg, finnes der ingen helsemessige problemer eller ulemper forbundet med å ta en og annen Atenolol mot prestasjonsangst, slik du gjør. Ved evt graviditet skal du la være å bruke de, det måtte være det eneste jeg kom på.  

Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-