Smerter i skulder og bekken

Spørsmål

Jeg har langvarige smerter i skulder og bekken på venstre side. Disse har blitt forverret etter 10 timer med fysikalsk behandling, massasje og øvelser. Har tatt CYP test som viser at jeg ikke omsetter de vanligste smertestillende preparatene. Fastlegen er ikke interessert i å finne ut hvilke typer smertestillende jeg kan ta. Jeg har klaustrofobi og hun vil heller ikke ordne med MR under sedasjon. Har ventet i 2 mnd på time hos Smerteklinikken. Jeg er ellers frisk og aktiv. Akkurat nå trenger jeg noen som kan hjelpe meg med å finne ut av veien videre. Det er ikke mulig å leve med disse smertene

Kvinne 69

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! MAn kommer ofte langt med en klinisk undersøkelse av skulder og bekken. Er det slitasjegikt?  Har du hatt det lenge? Hvordan er bevegelsen i skulderen? Bekken, er det hofteledd? Nedre del av korsrygg? Det er viktig at fastlegen gjør en god klinisk undersøkelse. Det er ikke sikkert at MR er nødvendig. Om så vil det være mulig med MR i sedasjon ved nærmeste sykehus. Det er noe som vanligvis etterkommes ved klaustrofobi. CYP test og omsetning av smertestillende gjelder først og fremst Paralgin Forte og Tramadol. Det er fullt mulig å lage et smertebehandlingsopplegg til deg utenom disse preparatene. Paracet og Ibux lignende preparater bør være sentralt. Smerteplaster som f eks Norspan kan være aktuelt. Sarotex kan også være til hjelp, spesielt ved søvnproblemer. Dersom smerten har en såkalt nevropatisk karakter, skjærende, brennende, stikkende mm, vil Neurontin eller Lyrica kunne hjelpe. Av ikke medikamentelle tiltak kan TENS behandling, hvor strøm ledes mellom to elektroder kunne være til hjelp. MAnge fysioterapeuter kan tilby slik behandling. 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-