Sint av kosttilskudd?

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 17 år som sliter noe forferdelig. For dere virker det sikkert som om jeg er gal, problemet mitt er sinnet mitt. Jeg blir fort sinna, det er akkurat som om jeg skal eksplodere. Tåpelig ikke sant?? Men ikke for meg.
Det skal bare en liten ting til for at jeg blir sur, dette er et problem siden jeg går i den videregående skole. Bare en lærer behandler meg litt urettferdig så koker det inne i meg. Det er så vidt at jeg klarer å holde igjen, en eller annen gang kan det hende at jeg ikke klarer å holde igjen.
Jeg har alltid hatt litt kort lunte som dem sier, men jeg har inntrykk av at det bare blir verre og verre.Folk på skolen vet at jeg har kort lunte, så jeg får ingen kommentarer, heldigvis for meg. Om nettene sliter jeg med å få sove pga da svirrer alle slags rare tanker inne i meg, jeg trenger nesten ikke søvn, trenger bare 3-4 t om natta og så klarer jeg fint å gå på skolen.
Jeg føler meg nesten ikke menneskelig!!
Dette er hva jeg tror er årsaken: Jeg trener veldig mye, spiser mye forskjellig kosttilskudd, ikke anabole steroider. Jeg har god kontroll og driver ikke med overforbruk, men kan jeg være så lett påvirkelig at det er kosttilskuddet som gir meg alle de problemene??? Dette går nemlig ikke i lengden, mennesket er ikke skapt for å holde på slik. Jeg håper å venter på et positivt svar fra dere!!!

Mann, 17 år

Svar

Det er ikke lett å si noe sikkert om dette ettersom du ikke sier hva kosttilskuddene du bruker inneholder. Det er få mennesker som kan fungere godt med bare 3-4 timers søvn og mangel på søvn kan være en årsak til at du er irritabel. Kanskje er det noe i kosttilskuddene som holder deg våken? Jeg ville råde deg til å kutte ut kosttilskuddene en periode og se om dette hjelper. Dersom du spiser sunn mat er jo ikke disse stoffene nødvendige for kroppen. Det er vel bedre å fungere godt med en sunn kropp uten kunstige tilsetningsstoffer?

Det virker for øvrig ikke som om du er gal eller tåpelig, det er ubehagelig å ha så kraftig temperament at man ikke føler man har kontroll.