Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Seroquel og alkohol

Spørsmål

Hei! Jeg er en mann på 34 år. Jeg bruker 75 mg seroquel for å sove, en medisin jeg har brukt i snart 5 år. Jeg er i fast jobb og fungerer bra i hverdagen. Jeg skal på helgetur med jobben neste helg og lurer på hva jeg skal gjøre i forhold til alkohol. Jeg har drukket før mens jeg har brukt denne medisinen, men har da latt være å ta den, og har da faktisk hatt problemer med å sove. Dette er et problem for meg da jeg ønsker å kunne nyte alkohol på samme måte som di andre. Det hadde ikke vært et problem om det bare var en kveld, men er litt bekymret da det er 2 kvelder etter hverandre da jeg ikke har erfaring med det i forhold til denne medisinen Hva gjør jeg? Kan jeg for eksempel ta 25 mg eller mer hvis jeg skulle få problemer med å sove, eller må jeg ta det rolig første dagen og ta full dose før jeg legger og vente til neste dag? Skal sies at jeg har brukt 100 - 125 mg tidligere noe jeg har trappet ned fra i samråd med lege. Jeg har stått på 75 mg i ca 1 mnd og har ingen problemer med å sove når jeg tar medisinen, og skal trappe videre ned når ting faller litt mer til ro.

Svar

Hei,

du forteller at du bruker Seroquel 75 mg for å få sove, men at du ellers har det bra i livet og er i fast jobb.
Du ønsker å dra på helgetur sammen med de andre fra jobben og ønsker å bruke alkohol som de andre gjør.

Seroquel er et medikament som tilhører gruppen antipsykotika. Antipsykotika og alkohol påvirker hverandre på en negativ måte.
Alkohol kan forsterke den sederende av Seroquel slik at du kan oppleve økt trøtthet/søvn.
Seroquel og alkohol tatt sammen kan øke bivirkninger av Seroquel som for eksempel lavt blodtrykk (med mulig svimmelhet, besvimelse som mulig følge) eller ekstrapyramidale bivirkninger (eksempelvis bevegelsesforstyrrelser som ufrivillige muskelkramper, skjelving med mer).

Det er altså ikke anbefalt å bruke Seroquel sammen med alkohol.
Jeg beklager at jeg ikke kunne gi deg det svaret som du sikker hadde håpet for, men ønsker deg allikevel en god tur!