Sepoere Normorix Mite

Spørsmål

Har hatt en byll i lysken siden midt i desember, kommet og gått. For 14 dager siden skåret opp og tømt av fastlege. I dag hos fastlege: ikke helt grodd og fremdeles en liten kul. Medisiner jeg har tatt :Normorix mite 1 tbl (10 år)+ Losarton 50 mg(3 år). Han tok langtidsblodsukker: 7,5. EKG - litt forandringer, han snakket litt om hypo eller hyperkalemi. Jeg spurte om Normorix kunne gi høyt blodsukker, men det benektet han. Leser det motsatte på nettet. Skal ta mange blodprøver om 7 dager + glucosebelastning + døgnmåling av BT. På nettet står det at en skal seponere Normorix 3 dager før glc.belastning. Jeg vurderer å seponere Normorix I DAG. Er det ok? Hilsen kvinne 62 år.

Kvinne 62
Svar

Hei! Normorix mite kan påvirke glukosetoleransen og ved diabetes kan antidiabetisk oppjusteres for å imøtekomme dette. Normorix mite vil også kunne gi økt kaliumverdi. Det er sannsyligvis det fastlegen din mener. Jeg vil ikke anbefale at du seponerer Normorix i dag for blodprøver og belastningstestene du skal ta om 7 dager. Grunnen til det er at det er fint å få de reelle verdiene som du har mens du står på Normorix. Hva teker du å gjøre etter at prøvene er tatt? Det er et preparat som du sannsynligvis trenger å ta for blodtrykkskontroll. Videre er det fint å vite din aktuelle kaliumverdi. Dersom det viser seg at blodsukkeret ligger høyt, kan man vurdere å seponere preparatet for å bruke et annet. Da blir det et rasjonale for å skifte preparat! Jeg håper dette var forståelig. Kort sagt: Du har stått på preparatet i 10 år og det er nyttig med de aktuelle blodprøver. Er det teg til diabetes type 2, så kan preparatet vurderes.