Salisyre under amming

Spørsmål

Jeg har 2 gutter på nå 21 mnd og 3,5mnd, jeg ammer begge. Jeg har vært plaget av keratosis pilaris i en årrekke, helt tilfeldig kom jeg over at det kunne hjelpe å smøre salisylsyre på og la det virke over natten og i tillegg bruke fuktighetskrem med karbamid. Jeg har smørt overarmene mine med salisylsyre et par 3-4 ganger, jeg har også gått til innkjøp av en dusjkrem som inneholder salisylsyre. Jeg smører armer og ben med karbamid-krem hver kveld. Jeg startet med dette når minste var ca.2 mnd. Nå leste jeg på nettet at man skal unngå salisylsyre dersom man ammer. Jeg er nå redd for å ha utsatt barna mine for noe farlig. De virker frisk og fin (bortsatt fra at eldstemann har vannkopper i disse dager). Er det noe spesielt jeg skal se etter for å se om de er påvirket?
Jeg slutter selvfølgelig umiddelbart med behandlingen.

Svar

Hei.

Iflg informasjon fra Statens Legemiddelverk og RELIS.no (produsentuavhengig legemiddelinformasjon), så er dette ikke uheldig under amming.
Les gjerne mere her:
https://relis.no/sporsmal_og_svar/4-2621?source=relisdb

Jeg ser at ved et nettsøk kan du godt finne informasjon som sier det motsatte, men slik er det med det meste på nettet: "Som du roper i skogen, får du svar".
Husk da at hvem som helst kan skrive hva som helst på nettet, og gjerne lage til en side slik at det ser veldig profesjonelt ut.
Jeg har her valgt å innhente saklig og objektiv informasjon fra sentrale statlige organer, og velger naturligvis å stole på dette.

Konklusjon: Du trenger på ingen måte å bekymre deg for dette, og du trenger ikke å "se etter noe spesielt" hos barna dine, siden du ikke har utsatt de for noe som helst skadelig.

Ha det bra.

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-