Påvirker epilepsimedisinen synet mitt?

Spørsmål

HAR NYLIG VÆRT HOS OPTIKEREN P.G.A. TRØBBEL MED Å LESE LITEN SKRIFT.
HAR HATT BRILLER I 2 ÅR, MEN STYRKEN HADDE IKKE FORANDRET SEG.
KAN MEDISINENE SOM JEG BRUKER PÅVIRKE SYNET MITT PÅ NOEN MÅTE ?

Sykdommer: jEG HAR HATT EPILEPSI SIDEN FØDSELEN.
Medisiner: TRIMONIL RETARD (300 MG.) 450 MG.+0 MG.+450 MG.+0 MG.
LAMICTAL (100-25 MG.) 125 MG.+0 MG.+125 MG.+0 MG.

Kvinne, 32 år

Svar

Ja, medisinen din, Trimonil (karbamazepin) kan påvirke synet ditt. Trimonil kan gi en bivirkning som vi kaller tåkesyn, som rett og slett gjør at det blir vanskelig å fokusere synet. Dette kan forklare at det blir vanskelig for deg å lese liten skrift.

Det kan være mulig å redusere bivirkningen ved å fordele dosen ennå mer utover dagen, selv om dette må veies opp mot muligheten for at du glemmer å ta tablettene dine.

Jeg synes at du skal ta opp dette med legen din (IKKE gjør noe doseringen av medisinen uten å ha snakket med legen). Da kan dere sammen finne ut om det er noe som kan gjøres for å bedre problemet ditt.