Paracet Duo inneholder både paracetamol og koffein

Spørsmål

Jeg er 80 år, har en lunge etter kreftoperasjon, skiftet begge hoftekulene, men ellers i god for. Det som er vanskelig for meg er at jeg gjerne skulle mosjonere og være mere aktiv, slik jeg var før, men jeg har bare 68 % lungevolum. Dette synes å bli værre. Dette fører til at jeg beveger meg for lite, for jeg blir fort andpusten. I tillegg så føler jeg meg tung,72 kg, og etter å ha beveget meg en stund gjør det vondt i kroppen. Når jeg skal gjøre noe så hjelper det å ta en tabelett paracetduo. Da tåler jeg å anstrenge meg noen timer , kanskje 3-4, men så er jeg tilbake til det samme. Det som da frister meg er å ta en ny Paracet duo, ja kanskje to utover dagen. Det jeg tror har været en ulempe med dette er at jeg kan få vanskelig med å sovne om kvelden. Spørsmålet er da : hvor mange Paracetduo er det OK for meg å ta i løpet av en dag? Er det andre medisiner som ville virke bedre?

Kvinne 80

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


En Paracet Duo inneholder 500 mg paracetamol og 65 mg koffein. 

For paracetamol sin del så kan du bruke 3000 mg pr døgn helt trygt. Det vil si to tabletter Paracet Duo 3 ganger daglig. 

Det vil isåfall gi 65 mg koffein x 2 tabl x 3 ganger pr dag = 390 mg koffein, som ikke er farlig, men som avgjort kan gi søvnproblemer hos noen.

Siden du sliter med å få sove om du for mye av disse tablettene, noe som altså er å forvente, ville jeg ha gjort følgende:

Bytt ut den siste dagsdosen Paracet Duo med vanlig Paracetamol / Panodil 500 (2 stk), for de inneholder ikke koffein, så da vil søvnen din bli mindre påvirket. 

Håper det var greit svar og nyttig råd. Ha det bra.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn