Overdose med Ciptamil

Spørsmål

Jeg er en jente på 30 år som har en historie med depresjoner bak meg. Går på på ciprimil og syntes dette hjalp en stund, men så ble jeg grovt sviktet av min samboer og nå er jeg helt nede igjen. På lørdag tok jeg ca. 45 tabletter (ciprimil) og håpet jo jeg skulle dø. Det gjorde jeg ikke, men sliter med svimmelhet, skjelvinger, søvnløshet, hjertebank, lemus, kvalme osv etterpå. Dagen etter kunne jeg ikke røre meg, men kom meg til slutt på bena. Det jeg nå lurer på er om jeg kan ha fått noen varige men eller noe sånt etter dette...?

Relevante sykdommer/medisiner: Pcos
tetracycliner
ciprimil/citalopram

Kvinne, 30 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kjære deg

Det høres ut som om du er i en vanskelig situasjon. Heldigvis er de nyere antidepressive medisinene relativt lite farlig selv ved større overdoser. De symptomene du beskriver (svimmelhet, skjelvinger, søvnløshet, hjertebank, lemus, kvalme) er typiske for slike overdoser. Dette betyr ikke at det er ufarlig, det er rapportert flere tilfeller av dødelige utfall hos personer som har tatt store mengder citalopram derfor vil man helst mageskylle alle som gjør dette.

Nå har det gått såpass lang tid siden du tok tabletten at du nok er utenfor livsfare og antageligvis får du ingen varige mèn. Uansett skal du nå gå til lege for å få sjekket deg, man bør blant annet få utført et hjertediagram (EKG) for å sjekke at du ikke har fått noen hjerterytmeforrstyrrelser (arrytmier).
Etter all sannsynlighet har det gått bra denne gangen men det er ALDRI ufarlig å ta større doser av medisiner en det som er avtalt med legen.

Når det gjelder depresjonen din så er det tydelig at du fremdeles har bruk for behandling av denne, men du bør ikke ta mer Cipramil før du har vært til legesjekk.

Håper dette var til hjelp og jeg ønsker deg virkelig lykke til videre!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-