Nikotin forgiftning

Spørsmål

En god venn av meg har gjennomlang tid, og i flere omganger forsøkt å slutte å røyke. Prøvd Nikotin tyggegummi og plaster, uten å klare dette. Nå både røyker hun og tygger Nikotin tyggegummi, og har en svært dårlig almentilstand, med svimmelhet og søvnproblemer.Kan det faktum at hun både røker 20-25 pr.dag og samtidg bruker Nikotin tyggegummi føre til Nikotin forgiftning ? Kan dette være en årsak til hennes problemer ?

P

Kvinne, 54 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Ja dersom hun røker 20 sigaretter om dagen og bruker nikotinplaster kan hun komme opp i svært høye konsentrasjoner av nikotin i blodet. Bivirkningene ved nikotin overdosering er akkurat de som du beskriver:
Hodepine, svimmelhet, kvalme og søvnproblemer. Økt frekvens av munnsår kan også forekomme, men sammenhengen med nikotinbehandlingen er uklar.
Ved forgiftning: Blekhet, svetting, kvalme, økt spyttsekresjon, oppkast, mavekramper, diaré, hodepine, svimmelhet, syns- og hørselsforstyrrelser, skjelving, forvirring, muskelsvekkelse, kramper. Jeg vil anbefale henne å slutte å bruke kombinasjonen umiddelbart.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn