Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Når begynner antibiotika å virke ?

Spørsmål

Hei,
Jeg har fått Ery-max (2x2 250mg enterokapsler i 10 dager) mot en halsinfeksjon etter noen dager med ganske høy feber (varierende mellom 38,6-39,6). Er helt piggtråd i halsen, har hodepine, men så å si ingen hoste. Moderat hovne mandler, mest på venstre side, bak i ganen ser det stedvis ut til å ha lagt seg en slags grå /film/ av slim. Det kommer også litt gult tykkere slim fra helt bak i nesen mot svelget. Streptest var negativ, crp var 92. Begynte kur i går kveld, fortsatte i dag morges. Kjenner nå mandag formiddag overhodet ingen bedring. Temp 38,6. Mitt spørmål er: Når kan jeg forvente å kjenne effekt av antibiotikaen, som f.eks vesentlig lavere temp?

Mann, 45 år

Svar

Hei.

Det er helt forutsigbart og vanlig, at man ikke kjenner noen umiddelbar virkning av antibiotika. Et par døgn eller vel så det etter oppstart av kuren, vil du imidlertid kunne forvente å kjenne deg bedre litt etter litt.

Dersom dette mot formodning ikke skulle skje, så må du ta kontakt med legen din igjen. Da må man noen ganger endre medikasjonen, evt må diagnosen revurderes.

En mulig forklaring da kunne f.eks. være at du har mononukleose, som også gir svært vondt i halsen og feber. Mononukleose skyldes et virus, og dermed har ikke antibiotika noen effekt i det hele tatt. Men mononukleose vil nok ikke gi en CRP på 92, så da må der isåfall være en annen årsak til denne verdien. Man kan jo ha to sykdommer / tilstander samtidig.
Men da må jeg med en gang presisere at dette ikke er noe annet enn helt løselig høyttenking ifra min side, og IKKE noen diagnostisk påstand.

Håper dette var et greit svar.
God bedring !

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-