Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Min svigerinne har fått masse medisiner ifra Thailandsk lege, mot migrene

Spørsmål

Hei! Min svigerinne på 40 år bor i Thailand og har slitt med sterk hodepine med oppkast det siste året. Vært hos lege for 4 mnd siden og fått masse medisiner. Lurer på om alt dette er tilrådelig sett fra norske legeråd. Sender vedlegg med oversikt over medisinene Høyde: 1.60 m og vekt :48 kg. Hun har anfall 1 til 2 ganger i mnd som varer i 2 til 3 dager. Opptrer ofte under menstruasjon. Skal redusere medisinene etterhvert. Håper du kan være til hjelp med dette. Jeg vil bare gi henne råd.

Kvinne 40
Svar

Hei.


Hodepine og oppkast som kommer og går, klinger i retning av migrene, og medisinene hun har fått er også medisiner som kan brukes mot migreneplager.


Det er ingen kjente interaksjoner mellom disse medisinene. Interaksjoner betyr at medisiner påvirker hverandres effekt i kroppen, med muligheter for uheldige effekter og bivirkninger. Det er også individuelt hvor mye man "tåler" av medisiner og hvilke medisiner og doser man eventuelt får bivirkninger av, og det kan kun den enkelte selv erfare. Hvis hun ikke merker noe ubehag av disse medisinene, så er det ikke noe galt i seg selv med denne medisinkombinasjonen. Hvorvidt hun faktisk trenger alle disse medisinene, kan jeg ikke uttale meg om. En måte å finne ut av det på, måtte være å kutte ut en av gangen, for å se om det går like greit. Det kan kanskje være et poeng, siden et overordnet prinsipp er å ikke bruke mer medisin enn høyst nødvendig.

Du skriver at det er meningen at hun skal begynne å redusere medisinene etterhvert, og det høres fornuftig ut.


Ha det bra.