Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Metex og tap av smakssans

Spørsmål

Har hatt behanlding med engangssprøyte Metex på bakgrunn av leddgikt i liten grad. Behandlingen medførte at jeg mistet smakssansen. Behandlingen har vart i ca 1 1/2 år. I samråd med lege sluttet jeg med denne behandlingen 16/11-19. Hvor lang tid vil det går før smakssansen kommer tilbake?

Kvinne 76
Svar

Hei

Totalt tap av smakssans ifm behandling med Metex er ikke en vanlig bivirkning, men det forekommer at en opplever metallisk smak. Endringen i smakssans som oppstår ifm behandling er som regel reversibel og det normaliserer seg hos de fleste innen 3 måneder etter avsluttet behandling. Det har vist seg i studier at enkelte bivirkninger av Metex kan unngås eller minskes dersom en tar tilskudd av folat (B-vitamin). Dette kan du evt. diskutere med behandlende lege.

God bedring!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-