Medisinskap i barnehage

Spørsmål

Hei
Jeg jobber i barnehage og har fått i oppgave å holde medisinskapet fullt. Jeg synes dette var en viktig oppgave og vil gjerne gjøre den bra.
Kan du gi meg en liste over hva et medisinskap i en barnehage bør inneholde?

Kvinne, 24 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg kjenner ikke til at det er noen spesielle føringer fra helsemyndigheter e.l. på hvordan et slikt skap skal settes sammen, derfor er du nok ganske fri til å komponere innholdet litt etter hva slags problemer dere har mest av i barnehagen. Det er også et poeng at det dere har i skapet skal dere kunne bruke/vite hvordan dere bruker.
I de fleste tilfeller vil det være mest aktuelt med utstyr for behandling av småskader, brannskader, forstuinger, insektsstikk eller eventuelt forgiftninger. Ved mer alvorlige tilfeller regner jeg med at dere kontakter lege eller foreldrene istedetfor å behandle selv.

Derfor synes jeg det er aktuelt med følgende innhold:
Enkeltmannspakke (til å forbinde blødninger)
Plaster i mange varianter
Gnagsårplaster, feks Compeed.
Plastertape på rull.
Engangshansker
Sikkerhetsnåler
Elastisk gasbind, feks 8x4 cm
Ispose
Termomter
Waterjel brannsårbandasjer (disse finnes i forskjellige størrelser, feks 10x10 cm)
Gaskompresser i forskjellige størrelser
Saks
Fatle/ trekanttørkle
Rensevann, feks Pyrisept
Flytende kull (ved forgiftning, men bruk av kull bør dere vite litt om før dere setter igang med)
Eurax salve (ved insektsstikk)

Det vil sikkert være greit å ha Paracet eller liknende i tablett- og miksturform (men som regel kontaktes jo foreldrene hvis barna har feber eller smerter)

Etter hvert kan dere også komplettere eller skifte ut innholdet i skapet ut fra hvilke reelle behov dere støter på, men med disse kan dere helt sikkert takle de fleste akutte barnehageskadene.

Skriv en tydelig lapp utenpå medisinskapet med telefonnummeret til Giftinformasjonssentralen 22591300, medisinsk nødnummer 113 og telefonnummeret til lokal legevakt eller lege. Kanskje det også her bør være en telefonliste med foreldrenes telefonnummer?

Lykke til!