Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Magnesiumtilskudd eller ikke?

Spørsmål

Jeg er en aktiv mosjonist som over en periode nå på 7-8 mnd har tatt en kapsel ned magnesium hver morgen. Jeg ble anbefalt dette på en treningskonferanse. Jeg har tidligere brukt lang tid på restitusjon, og hatt litt kramper og «leamus» i kroppen. Nå er dette helt borte, og samtidig som jeg presterer bedre er jeg mye mer avslappet i kroppen. Jeg har heller ikke de krampene jeg fikk før ved menstruasjon og jeg sover veldig mye bedre. Helt topp med andre ord. Er dette noe jeg kan fortsette med eller bør jeg gå til legen å ta blodprøve for å kontrollere om jeg har behov for ekstra magnesium? Har aldri hatt noe ubehag, har bare blitt bedre, så jeg vil nødig slutte å ta dem med mindre jeg bør eller må. Tar ingen faste medisiner bare en jerntablett daglig og tran eller annen omega 3 Takk for svar.

Kvinne 35
Svar

Hei.

Du kan fortsette med magnesiumtilskudd om du ønsker det eller synes du har nytte av det, for det er ufarlig. Men om du vil vite om du faktisk trenger det, tar du en blodprøve hos legen for å finne ut om dine nivåer er for lave eller ikke. Isåfall kan du la være å ta tabletten et par uker, for så å se hva slags verdier du har uten tilskudd.

En annen ide er å forsøke en periode med tilskudd, og en annen periode uten tilskudd, og se om du kjenner noen forskjell.

Håper det var greie råd, ha det bra.