Langvarig bruk av avføringsmiddel

Spørsmål

Hei jeg har en datter som i ca 1 år er plaget med treg mage særlig rett før menstruasjon. jeg har av legen blitt anbefalt Movicol som kan brukes i lang tid ifølge lege. Men jeg har prøvd mange ting å blande dette med men hun klarer ikke drikke dette uansett jeg har nå funnet Dulcosoft som fungerer veldig bra. Men lurer på følgende: Hvorfor kan ikke Dulcosoft brukes mer en 3 mnd? og hvorfor kan Movicol brukes nærmest i mange år?ifølge legen. Håper på et utfyllende svar :-)

Kvinne 15

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Dulcosoft inneholder virkestoffet makrogol. Anbefalinger om å ikke bruke preparatet mer enn 3 mnd, betyr ikke at det er "farlig" å bruke det lenger. Slike anbefalinger er ofte basert på føre-var og forsiktighetsprinsipper. Og det er også gitt, for at ikke man skal komme i en situasjon hvor man bruker avføringsmiddel langvarig, istedet for å oppsøke lege for å se etter evt mulige årsaker til forstoppelsen.


Det finnes et utmerket nettsted som heter Relis.no. Det er "produsentuavhengig legemiddelinformasjon", dvs basert på medisinsk kunnskap, og uavhengig av produsentens interesser. Der kan du lese følgende interessante artikkel om akkurat det du spør om; langvarig bruk av makrogol. I denne artikkelen vises det til en undersøkelse hvor forsøkspersoner brukte makrogol i 12 mnd, uten tegn til bivirkninger som følge av langvarig bruk.


Les artikkelen her:    https://relis.no/sporsmal_og_svar/3-12910?source=relisdb


Med andre ord er det ikke nødvendigvis helt korrekt, dette med at ikke Dulcosoft kan brukes lenger enn 3 mnd, særlig i samråd med lege.

Når det gjelder det andre preparatet du nevner, Movicol, så inneholder det eksakt samme virkestoff som Dulcosoft, så det er ingen forskjeller hva gjelder langvarig bruk i mellom de to preparatene, heller ikke om hvorvidt det er uheldig eller ikke. Jeg vet ikke hvor du har den informasjonen fra, at det ene skulle være uproblematisk over tid og ikke det andre, når det er samme virkestoff med forskjellig produktnavn, men slik er det i alle fall.

Håper dette var greit svar. Ha det bra.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn