Kombinasjon av medisiner

Spørsmål

Jeg lurer på om det er trygt å ta betennelsesdempende piller (1 tabl. daglig VIOXX AC 50mg + 2 tabl. daglig Ranitidin 150 mg) når man samtidig er under livsvarig Marevan-behandling (INR=2,7)?

Mann, 59 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Du bør ikke kombinere disse medisinene uten at du har konsultert nøye med legen din og vurdert hvor viktig det er å ta Vioxx. INR-verdien kan stige når du tar Vioxx - og dette kan føre til at Marevan-dosen reguleres ned og at du ikke får adekvat blodfortynnende effekt. Dessuten kan slike medisiner potensielt gi en irritasjon av mageslimhinnen og blødningstendens her -. og da er det uheldig at du i tillegg står på blodfortynnende medisiner.

Jeg ville ikke brukt denne kombinasjonen med mindre det var tvingende nødvendig.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn