Kollagen

Spørsmål

Har tatt Collagen forte noen måneder uten spesiell bedring av stivhet i fingrene. Jeg bruker Cardizem Retard, Eliquis, Libitor PG Losartan Krka. Er det bra og ta Collargen? Jeg er 83 år.

Kvinne 83

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kollagen er et viktig protein som gir styrke til bindevevet hos mennesker. Det finnes mange ulike typer kollagen, og de utgjør viktige bestanddeler i bein, sener og hud.   Det finnes finnes sykdommer som Ehler-Danlos, der man har endret kollagen og dermed styrke i bindevevet. Kollagen markedsføres som et kosttilskudd som skal hjelpe mot stive fingre og ledd. Når man spiser kollagen tilskudd må imidlertid kollagenet tas opp i tarmen og deretter transporteres til leddene. Samlet sett har man ikke funnet holdepunkter for at det å spise kollagen gir bedring av symptomer som stivhet i fingre.  Det er ingen grunn til å ta Kollagen som kosttilskudd. 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn