Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kan Tolvon kombineres med andre medisiner?

Spørsmål

Hei jeg har prøvd apodorm og tolvon og jeg er ikke trøtt eller føler meg zombie dagen etter. Jeg er lys våken dagen etter for jeg har fått en god natt søvn Men fastlegen sier jeg ikke kan ta tolvon p.g.a at jeg tar epilepsi medisinene jeg men jeg forstår ikke det for det er ikke trekant på de

Kvinne
Svar

Hei.

Det er litt vanskelig å kommentere det du skriver her, siden du ikke har sagt hvilke epilepsimedisiner du bruker. Men generelt så kan følgende sies om dette med å kombinere Tolvon med andre medisiner:


Tolvon må ikke brukes sammen med en type antidepressiva som kalles MAO-hemmere. Et eksempel er Aurorix. 

Når det gjelder kombinasjon med epilepsimedisiner, så vil preparatene Tegretol, Fenemal og Fenantoin kunne føre til lavere nivåer av Tolvon i kroppen, dvs mindre virkning av Tolvon en forventet.


Og i tillegg så har vi dette med at medisiner som kan gi trøtthet som bivirkning, for eksempel neste morgen, kan i sammen gi økt trøtthet, slik at det ikke bør kombineres med bilkjøring. Dette er imidlertid individuelt, og må vurderes av legen i hvert enkelt tilfelle. Trøtthet som følge av Tolvon er også noe som vanligvis gir seg etterhvert, det er mest under oppstart at man kan få denne bivirkningen. 


Følgelig forstår jeg ikke nødvendigvis helt din leges innvendinger mot Tolvon for ditt vedkommende, i hvert fall ikke ut fra informasjonen du har kommet med her, men det kan jo være at legen har andre poenger her, som ikke jeg vet om. Jeg synes derfor du skal høre med legen din om dette påny, ut fra informasjonen du har fått her nå. Ha det bra.