Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kan kosttilskuddet ha hemmet opptaket av stoffskiftemedisinen Levaxin?

Spørsmål

Hei. Jeg har Hashimitos og behandles med Levaxin. På grunn av problemer med fordøyelsen har jeg lenge brukt Husk magebalanse med melkesyrebakterier. For halvannen uke siden måtte jeg slutte å ta pulveret siden det ble tatt av markedet pga salmonella. Jeg har siden følt meg mer og mer sliten, skjelven, har høyere hvilepuls enn vanlig, opplever kvalmebølger, muskelsmerter og generelt ubehag i hele kroppen. Jeg lurer på om det kan være slik at dette pulveret har hemmet medisinopptaket, på tross av at jeg har tatt pulveret om morgenen og medisiner om kvelden? Selv finner jeg ingen annen årsak til mitt ubehag, og jeg har opplevd dette tidligere ved overdosering av Levaxin. Stoffskiftet ble nylig målt med fine verdier, TSH på 1.

Kvinne 39
Svar

Hei.


Siden ditt stoffskifte ble målt nylig med fine verdier, dvs TSH på 1, så kan du utelukke at dine plager har noe som helst med stoffskiftet å gjøre, og det kan heller ikke være slik at pulveret du brukte hemmet opptaket av Levaxin. Det viser jo dine fine TSH-verdier.


Hva dine plager da kan skyldes, kan jeg nok ikke si noe sikkert om uten videre undersøkelser. Jeg tenker derfor at dersom dette vedvarer, så kan du oppsøke fastlegen din for å få dette undersøkt. Symptomene dine i seg selv er såpass uspesifikke at de ikke gir noen konkrete sykdomsmistanker, så legen din nok prøve å kartlegge dette ved å undersøke deg så "bredt" som mulig, for å se etter spor av sykdom eller noe som kan nøstes i videre. Det er også absolutt vel verd å være klar over at det på ingen måte er slik at man nødvendigvis har en sykdom ved slike plager du har. Ytre faktorer i livet, psykologiske faktorer m.v. kan helt avgjort også gi slike plager du beskriver, generelt sett, men en skal naturligvis ikke trekke slike konklusjoner før sykdom er utelukket.

Jeg håper at informasjonen her er til nytte for deg. Ha det bra.