Kan jeg kombinere Escitalopram og Mianserin?

Spørsmål

Hei. Jeg er en mann på 32 år som for tiden bruker Escitalopram 20 mg som jeg tar om morgenen. Jeg sliter en det med søvn (insomni), og fikk tips av en bekjent som også sliter med søvn. Han bruker Mianserin Mylan 30 mg som han tar på kvelden. Jeg fikk et brett av han med disse tablettene får og prøve. Da er spørsmålet mitt: Er det trygt å kombinere disse medisinene? Altså Escitalopram 20 mg om morgenen, og Mianserin Mylan 30 mg på kvelden? Klarer ikke finne noe informasjon om dette.

Mann 32
Svar

Hei.


Jeg kan kun svare generelt på dette spørsmålet, og ikke gi et svar på om det faktisk er trygt for deg, eller om du bør forsøke dette.

 

Grunnen til det er at hvilke medisiner en pasient skal bruke, inkl hva vedkommende trygt kan kombinere, er noe som må og skal vurderes individuelt i ethvert tilfelle, og det må gjøres av den legen som har behandlingsansvaret for pasienten, og som har tilgang til all nødvendig medisinsk informasjon i pasientens journal, muligheten til samtale med pasienten og oppfølging osv. Det har jo ikke vi her, derfor gir vi heller ikke individuelle råd om medisinering m.v., da det ikke ville være forsvarlig.

Mitt svar er altså generelt, og det er at det ikke nødvendigvis er noen farmakologiske vanskeligheter med å kombinere disse to medisinene. 


Jeg vil imidlertid helt klart fraråde deg å begynne med dette, uten å ha diskutert det med legen din først. Bruk aldri andres reseptpliktige medisiner. Du har en fastlege som er din personlige ekspert og rådgiver på hva du kan og bør bruke av medisiner, så benytt deg heller av denne muligheten, enn å forsøke å være din egen lege, noe du gjør ved å evt bruke andres medisiner. 

Når det er er sagt, er det fullt mulig at dette kan være en god løsning for deg, så la ikke være å ta dette opp med legen din som ovenfor beskrevet. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-