Kan jeg fortsette med Viagra?

Spørsmål

Etter samlivsbrudd for 3 mnd siden ville jeg bli kvitt litt overvekt, forbedre kondisjon og kutte ut endel usunne vaner (litt for mye alkohol og usunn mat). Jeg begynte å trene 6 ganger i uka på helsestudio, og har gått en times tur etter hver styrkeøkt. I tillegg la jeg meg på et kaloriunderskudd på ca 1000 kcal pr dag. Jeg har gått ned 14 kg totalt, og føler meg fantastisk bra på alle måter. Har mye mer energi i hverdagen, og det har gjort underverker for humøret. Det var hardt underveis til tider, jeg var mye sulten og sliten, det skal ikke legges skjul på, men nå som jeg har kommet ned i normal BMI har jeg lagt meg på et vedlikeholdsnivå for kaloriene og kreftene begynner å komme tilbake igjen.
En annen effekt var på blodtrykket mitt. Før jeg begynte å trene lå det på typisk 135/75. Nå ligger det stort sett på 125/65 (ca). Ved et enkelt tilfelle var det så lavt som 118/59. Har aldri vært under 60 i det nederste tallet bortsett fra den ene gangen.
Jeg føler jo ikke noe ubehag ved dette, jeg har egentlig aldri følt meg bedre enn nå. Er ikke generelt svimmel eller noe. En sjelden gang når jeg reiser meg opp kan jeg bli litt svimmel, men sånn har jeg opplevd gjennom hele livet, så det er ingen forskjell.
Spørsmålet: jeg er helt avhengig av Viagra som jeg får av min lege for å fungere seksuelt. Jeg tar 25mg ved behov og har aldri opplevd noen bivirkninger annet enn litt nesetetthet og varmefølelese på ørene gjennom de to årene jeg har brukt den. Er jeg nå i kategorien "lavt blodtrykk" og må slutte med denne medisinen? Hva er for lavt blodtrykk for Viagra?
Jeg skal innrømme at jeg sjelden har håpet mer på et positivt svar fra en lege enn nå, for det hadde vært så kjedelig om min livsstilsendring skulle komme i veien for å ta denne medisinen, den har vært en "livredder" for en som har slitt store deler av livet med problemer på det området.
(Legen min er i ferie og jeg har ikke lyst til å ta opp dette med vikaren, derfor spør jeg her).

Svar

Hei.

Ditt blodtrykk er lavt og fint, og på ingen måte for lavt. Det er kun uttrykk for din gode helse nå.
Der er absolutt ingenting i noe av det du skriver om her, som skulle tilsi at du ikke kan fortsette med Viagra ved behov.

Der er ingen absolutte nedre grenser for blodtrykk og Viagra, men forbeholdet om forsiktighet med bruk av Viagra ved for lavt blodtrykk, gjelder ikke normalt lavt blodtrykk hos friske mennesker, slik som hos deg. Det har å gjøre med personer med f.eks. hjerte-karsykdommer, og blodtrykksfall som gir symptomer og plager. Og der er jo ikke du i det hele tatt.

Ha det bra.