Kan jeg få overført noe av min manns Testogel ved å ligge i samme seng?

Spørsmål

Jeg er en dame på 52 år som akkurat har fått ny kjæreste. Kjæresten min er 62 år og bruker testosteron gel som han har fått foreskrevet av legen. Jeg lurer på dette med sekundær smitte til partner. Kan jeg få i meg testosteron via intim kontakt med min kjæreste? Han smører seg om morgenen etter han har dusjet. Da dusjer man ikke alltid igjen på kvelden. Har lest at det da smitter over på sengetøy, og at man endog skal vaske klærne separat. Dette for å unngå sekundær smitte. Er dette sant? Jeg vil jo ikke ha i meg testosteron. Kjæresten min sier det ikke er farlig så lenge han ikke smører seg rett før han legger seg sammen med meg. Er det noen fare for at jeg får i meg testosteron med påfølgende bivirkninger når kjæresten bruker testosteron gel? Mvh voksen dame

Kvinne 52
Svar

Hei.


Først, for ordens skyld: Du bruker ordet "smitte", men her snakker vi ikke om smitte, siden dette ikke handler om en sykdom / bakterie / virus, men om muligheten for å få i seg medisinen han bruker, og om det evt kan gi deg uønskede virkninger.


Dette er omtalt i preparatomtalen i Felleskatalogen.no:

"Geleen kan overføres til andre ved tett hudkontakt og bør unngås ved bruk av klær eller ved å dusje før kontakt. For å garantere partnerens trygghet bør pasienten bli rådet til f.eks. å vente en lang periode mellom påføring av Testogel og seksuelt samkvem, og å ha på seg en trøye som dekker påføringsstedet under kontaktperioden eller å dusje før seksuelt samkvem."


Det er nok en helt teoretisk mulighet for å få noe av testoteronet overført via sengetøyet, men om kvelden når han legger seg, er jo testoteronet absorbert av kroppen i løpet av dagen, så dette ville jeg avgjort ikke bekymret meg for, om jeg var deg. Om du teoretisk sett skulle få i deg noe testoteron via felles sengetøy, så vil det være snakk om så små mengder at det ikke vil kunne ha noen praktisk betydning. Kvinner har også små mengder testoteron i kroppen uansett. Hadde det vært slik at dere hadde lengrevarig seksuelt samkvem i timene etter han smurte på seg kremen, og dette skjedde jevnlig, hadde det kunnet vært et poeng, men det er jo ikke dette som er tilfellet her.


Håper det var et greit og klart svar. Ha det bra.


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-