Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kan jeg bruke acetylsalicylsyre når jeg ikke skal ha NSAID-preparater?

Spørsmål

Hei, jeg har gjort en gastric sleeve operasjon i 2018 og skal derfor ikke ta F eks Ibux, pga NSAID. Jeg har nå så sterk hodepine at Paracet ikke hjelper så da lurte jeg på om jeg kan ta noe som heter TREO med sitrus smak?

Kvinne 40
Svar

Hei.


Treo inneholder acetylsalicylsyre og koffein. Acetylsalicylsyre er samme virkestoff som det er i for eksempel Albyl E, Dispril og tilsvarende. Det er et NSAID, som kan være hardt for magen. Derfor bør du ikke bruke dette.

Du kan bruke Paracetamol, og forsøk gjerne maxdoser 1000 mg 3 ganger daglig, om ikke du har gjort det ennå.

Hvis ikke det hjelper, bør du nok heller oppsøke legen din for å finne årsaken til hodepinen.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-