Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kan Duodart kombineres med medisinene jeg tar

Spørsmål

Hei, Etter PSA-prøve var jeg i begynnelsen av juli til MR-undersøkelse av prostata og senere til oppfølging hos urolog på nærmeste sykehus, der jeg av urologen forsto at det ikke var funnet kreft i prostata. Jeg fikk resept på DUODART 0,5 mg/0,4 mg og skulle komme tilbake om 6 måneder etter å ha tatt en blodprøve. Urologen sa ingen ting om at jeg skulle utelate eller ta Tamsulosin sammen med DUODART, og ellers undres jeg på HVORDAN DUODART PASSER SAMMEN MED ALLE DE ANDRE MEDISINENE JEG TAR (Acetylsalisylsyre Actavis 75 mg, Carduran CR 4mg, Centyl mite med kaliumklorid 1,25 mg + 573 mg, Enalapril Krka 10 mg, Atorvastatin Xiromed 20 mg og Tamsulosin ratiopharm 0,4 mg (og Sildenafil Actavis 50 mg ved behov))?? Jeg har hentet medisinen og lest pakningsvedlegget og og ser ALLE DE MULIGE BIVIRKNINGER bruken kan gi. Det gjør at JEG TENKER DET KANSKJE ER BEST at jeg inntil videre ikke begynner å ta DUODART, men fortsetter med Tamsulosin, og lever med å måtte late vannet 2 til 3 ganger hver natt?? Blodtrykket er 128/59 i snitt målt 4 ganger gjennom dagen de siste dagene. Jeg kunne tatt dette med fastlegen og deretter sykehuslegen, men håper tilbakemelding fra dere!

Mann 77
Svar

Hei.


Det er ingen problemer med å kombinere Duodart med de andre medisinene du bruker.

Når det gjelder dette med å lese pakningsvedlegget og se alle bivirkningene medisinen kan ha, så gjelder det nærmest enhver medisin. For alle medisiner kan ha bivirkninger, og listen blir ofte lang når alle registrerte bivirkninger skal listes opp. Det betyr imidlertid ikke at akkurat du skulle være så uheldig å få en av disse bivirkningene. Mange av bivirkningene som listes opp i slike lister er også svært sjeldne bivirkninger.  Og skulle man mot formodning få en bivirkning av en medisin, så er det jo bare å slutte igjen, -det er ikke verre enn dette. Du velger selv om du vil starte med dette medikamentet og kanskje få slippe vannlatingsproblemene, men jeg synes ihvertall ikke at du skal la slike generelle lister over teoretisk mulige bivirkninger hindre deg i å gi dette en sjanse, om du er innstilt på å få kontroll på vannlatingsproblemene.

Ha det bra.