Kan det være bivirkninger av medisinen Dridase?

Spørsmål

Hei. For 1 måned siden begynte jeg med Dridase. For jeg har slitt lenge med overdreven svette. Fikk resept på dagen og begynte med en gang og livet mitt ble helt fantastisk. Svettet ingenting lenger. Kunne gå, sykle og være på skolen uten å svette en dråpe. Hadde ingen merkbare bivirkninger av denne medisinen annet enn munntørhet. Men for litt over 3 uker etter jeg begynte med det våknet jeg tidlig en morgen utrolig svimmel, kokvarm og det føltes litt vondt i brystet. Jeg var utrolig engstelig om det kunne være noe galt med hjertet, men hadde ingen andre symptomer på et evt hjerteinnfarkt. Var dårlig hele den dagen, men når jeg dro ut for å gå litt så merket jeg lite til det. De neste dagene følte jeg også et slags smerte i øvre del av brystet og en kanskje rar følelse i hjertet. Følte også på en måte litt tungpustet og hoste. Jeg stoppet ikke på dosen på Dridase, som var 1,5 tabelett hver dag (som jeg selv fant ut gjorde best effekt for meg. Hudlegen jeg fikk det av sa max 2 hver dag). Smerten i brystet forsvant etter noen dager. Men kan fortsatt kjenne det litt noen ganger. Kun når jeg sitter eller ligger stille. Prøvde én dag med 2 tabeletter etter dette skjedde for å sjekke selv om det kunne være årsaken, og da ble jeg utrolig svimmel og kunne ikke engang klare å lese hva som stod på mobilen. Men det har skjedd 2 netter i ettertid hvor jeg plutselig våkner av at kroppen koker og føler meg utrolig varm, hjertebank, svimmel og urolig. Synes det er veldig skummelt. Tror du det jeg opplever kan ha noe med Dridase å gjøre? At det er bivikninger av medisinen? Den tukler jo det nevrologiske, og jeg leste i et annet svar her på lommelegen at variende kroppstemperatur kan ha noe med det ikke-viljestyrte nervesystemet. Jeg har aldri opplevd dette før jeg begynte på Dridase. Men synes allikevel det er rart om det er bivirkning av medisinen når det kom først 3 uker etter jeg hadde begynt med den. Er det isåfall farlig å fortsette på Dridase?

Mann 21

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Jeg synes at dette gir en klar mistanke om at du kan ha bivirkninger av denne medisinen. Den eneste måten du kan finne ut av dette på, er naturligvis en test: Først kutter du ut medisinen, og ser om de plagene du her forteller om, forsvinner. Gjør de det, og du begynner med medisinen, og får plagene tilbake igjen, har du bevist en årsakssammenheng. 

Da synes jeg det kanskje er tvilsomt om du bør fortsette med de igjen.

Men ta med deg legen din gjennom denne utprøvingen og testingen, blant annet for å tolke resultatene du får av testen, og for å trekke korrekte konklusjoner.  Hvis dere i sammen finner ut av dette faktisk er bivirkninger, så vil legen din ta stilling til om du bør slutte med medisinen, eller evt forsøke lavere dosering. Ofte er bivirkninger doseavhengig.

Håper det var greit svar. Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-