Jeg har det på tunga...

Spørsmål

Hei!
Jeg har som nevnt brukt Nexium i 7-8 mnd. pga. magetrøbbel. Ved juletider ble tunga mi svær plagsom. Den ble tørr, fikk hvite kart på seg og ble sår. Jeg fant etter hvert ut at Nexium kan forårsake betennelse i tunge/munnhule. Jeg sluttet derfor umiddelbart med Nexium. Jeg har forsøkt flere ting for å bli bedre i tungen uten å lykkes. Det jeg har forsøkt er; B-vitaminer, C-vitaminer, mulitvitaminer, skylling med Molkosan. Dessuten spiser jeg svært lite sukkerholdige matvarer og drikker ikke brus. Hva mer kan jeg gjøre? Jeg blir "gal" av å gå med slik tunge. Den er sår og svir hele tiden.

Relevante sykdommer/medisiner: Jeg har brukt Nexium i 7-8 mnd. pga. magetrøbbel.

Kvinne, 33 år

Svar

Hei!

Nexium kan gi irritasjonstilstander i munnhulen, men annen sjelden tilstand etter bruk av Nexium er candidainfeksjon i munnhulen.

Candida må være det mest sannsynlige forklaringen på plagene dine, og dette behandles med lokale soppmidler eller eventuelt tabletter. Sannsynligvis er det enkelt å få has på dette, men jeg stnes legen din skal se påd ette for at dere skal være sikre på hva dette er før det igangsettes behandling.

Lykke til!