Jeg har det på tunga...

Spørsmål

Hei!
Jeg har som nevnt brukt Nexium i 7-8 mnd. pga. magetrøbbel. Ved juletider ble tunga mi svær plagsom. Den ble tørr, fikk hvite kart på seg og ble sår. Jeg fant etter hvert ut at Nexium kan forårsake betennelse i tunge/munnhule. Jeg sluttet derfor umiddelbart med Nexium. Jeg har forsøkt flere ting for å bli bedre i tungen uten å lykkes. Det jeg har forsøkt er; B-vitaminer, C-vitaminer, mulitvitaminer, skylling med Molkosan. Dessuten spiser jeg svært lite sukkerholdige matvarer og drikker ikke brus. Hva mer kan jeg gjøre? Jeg blir "gal" av å gå med slik tunge. Den er sår og svir hele tiden.

Relevante sykdommer/medisiner: Jeg har brukt Nexium i 7-8 mnd. pga. magetrøbbel.

Kvinne, 33 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Nexium kan gi irritasjonstilstander i munnhulen, men annen sjelden tilstand etter bruk av Nexium er candidainfeksjon i munnhulen.

Candida må være det mest sannsynlige forklaringen på plagene dine, og dette behandles med lokale soppmidler eller eventuelt tabletter. Sannsynligvis er det enkelt å få has på dette, men jeg stnes legen din skal se påd ette for at dere skal være sikre på hva dette er før det igangsettes behandling.

Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-