Jeg er blitt avhengig av medisinen min og trenger hjelp

Spørsmål

Jeg ble siste gang operert okt. 03. Diagnose etter operasjonen: Skuldervrak. Har sterke smerter. Problem: avhengig av Somadril pga høyt forbruk over flere år. Ønsker å bli medisinfri, og spør her om hjelp til å bli det. Klarer det ikke på egenhånd. Klarer ikke start dagen uten å ta 4 stk. Somadril. Er oppe i 15-20 stk i døgnet for å orke å gjenomføre dagen. Men ønsker nå hjelp til å kutte ut medisinen. Er sykepleier, og har permisjon til 16.7. 04.

Relevante sykdommer/medisiner: Angst, skuldervrak i venstre skulder
Operert 6 ganger i v. skulder etter sykehusinfeksjon første gang jan. 98.
Medisiner : Sobril 15 mg x 3
Somadril

Mann, 47 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kjære deg.

Dessverre så er det slik at mange av de medisinene som vi bruker til behandling av smerter er vanedannende. Derfor er det nok ikke så uvanlig at personer med kroniske smerter får problemer med avhengighet, blant annet av Somadril.

Jeg kan dessverre ikke gi deg noen enkel løsning på avhengighetsproblemet ditt. Men jeg synes at det er veldig positivt at du er fullstendig klar over problemet ditt og ønsker å løse det. Slik har du et veldig godt utgangspunkt.

Jeg tror det beste rådet jeg kan gi deg er å ta opp dette med fastlegen din. Det er viktig at dere sammen kommer frem til et behandlingsopplegg som passer for deg. For eksempel kan samarbeid med psykolog eller en behandlingsinstitusjon være akuelt.

Du kan lese mye om ”pilleavhengighet” og behandling på sidene til Blå Kors (www.bks.no). Der finner du også en rekke lenker blant annet til ulike behandlingstilbud.

Lykke til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-