Interaksjon Rinexin og Selo-Zok?

Spørsmål

De siste årene har jeg brukt Rinexin når jeg skal reise med fly for å lette utligning av trykkforskjellene og unngå smerter i ørene, noe som har vært et problem for meg tidligere. Jeg syns det fungerer fint. Vanligvis tar jeg 1 tablett (50 mg) pr tur, noen ganger 2 tabletter hvis reisetiden er mer enn 12 timer.

For noen uker siden fikk jeg utskrevet Selo-Zok av legen min for å prøve om det kan forebygge migrene som jeg har blitt mer plaget med den siste tiden. Jeg tar 1 tablett (50 mg) daglig nå. Legen nevnte ingenting om bruk av Rinexin samtidig, men jeg leser i begge pakningsvedleggene at samtidig bruk kan gi økt risiko for høyt blodtrykk.

Om et par uker skal jeg ut å fly, og jeg lurer derfor på om jeg kan ta Rinexin som beskrevet mens jeg bruker Selo-Zok eller om jeg bør ta pause fra Selo-Zok så lenge?

Svar

Hei.

Du er en frisk kvinne på 30 år, uten hjerte-karsykdom.

Det som er anført i pakningsvedlegget er teoretisk sett en mulighet, men i praksis ikke noe du som frisk 30-åring trenger å ta noe hensyn til, spesielt ikke når det dreier seg om en og annen sjelden Rinexin, og ikke en permanent bruk av begge medisinene samtidig.
Du har jo ikke høyt blodtrykk, og om ditt blodtrykk skulle stige noe helt midlertidig som følge av en Rinexintablett, så går det aldeles bra.

Men et minst like godt alternativ er jo å bruke en slimhinneavsvellende nesespray som Rinox, Otrivin e.l., som alternativ til Rinexintabletter. Det er som hovedregel alltid å foretrekke å bruke lokalt virkende midler, fremfor tabletter, ikke minst da det som hovedregel har mindre potensiale for bivirkninger.
Hvis ikke du har forsøkt slik nesespray under flyturer, så bør du forsøke det, for virkningen er særdeles god. Ta en spray like før oppstigning, og en før nedstigningen starter.

Ha det bra.

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Jorge Alexis Rengifo Pereda
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-