helsekostprodukt og gjennomgått hjerteinfarkt

Spørsmål

Hei, kan jeg bruke Xls medical strength tabletter til vektnedgang da jeg har hatt hjerteinfarkt og går på medisiner for dette?
I tillegg har jeg Diabetes type 1

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Det foreligger lite medisinsk dokumentasjon om bruk av disse produktene ved gjennomgått hjerteinfarkt og samtidig bruk av medisiner mot dette. Disse produktene har ikke status som legemidler og da har de heller ingen strenge krav til dokumentasjon. Allikevel kan det potensielt oppstå komplikasjoner og interaksjoner med de medisinene du bruker. Hovedregel ved bruk av helsekostprodukter sammen med tradisjonelle medisiner er føre var prinsipp. Er effekten av produktet så god at det går over Evt komplikasjoner? Effekter på vektnedgang ved mange helsekostprodukter er lite dokumentert. Ellers ville det blitt registrert som legemiddel. Finnes andre former for vektnedgang? Det gjør det. Og mange av disse tiltakene gir ikke økt komplikasjonsrisiko.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-