Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Har mistet apetitt, luktesans og smakssans

Spørsmål

Hei. For 2 måneder siden brukte jeg Champix i 6 dager for å prøve å kutte ut røyken. Jeg måtte slutte da jeg fikk alle bivirkninger, selvmordstanker og alle andre bivirkninger. Jeg var konstant kvalm. Jeg har fortsatt ikke fått tilbake den vanlige smaken ved røykingen. Jeg lukter ikke at jeg tenner en røyk engang. Men det som er det største problemet for meg nå er at jeg nesten ikke orker mat, alt byr meg i mot. Har aldri lyst på mat lengre. Sånn var det da jeg brukte Champix også. Det virker som det er noe som blokkerer for meg? Har dere vært borti dette? Kan dere hjelpe meg så hadde jeg blitt enormt glad. Jeg blir så tappet for krefter og har lite energi, og jeg går ned i vekt. Bruker forøvrig Tarqinic mot nervesmerter, og tar også OxyNorm ved behov.

Kvinne 50
Svar

Hei.


Det er bra at du fikk sluttet med Champix etter kort tid, tatt i betraktning de alvorlige bivirkningene du fikk. Nå er det slik at dette preparatet for lengst er ute av kroppen din, og da er det vanskelig å se for seg at det du nå plages av, skulle kunne være et direkte resultat av at du brukte Champix i 6 dager for to måneder siden. Jeg kan ikke kategorisk utelukke det, naturligvis, men det er ikke noe som er vanlig eller beskrevet, meg bekjent. Derfor tenker jeg at en også må se etter andre mulige årsaker til dine plager med nedsatt apetitt og forandret lukte-/smakssans.  Du bruker de to sterke smertestillende medikamentene Targiniq og Oxynorm. Begge kan gi både nedsatt apetitt og forandret lukte- og smakssans. Det er derfor en mulig forklaring her.

Jeg synes følgelig du skal forsøke å ikke bruke disse i en periode fremover, om det er mulig for deg. Da vil du få se om dine symptomer nå forsvinner. Gjør de det, og eventuelt kommer tilbake når du starter med disse medisinene igjen, så har du funnet forklaringen. Hvis det er vanskelig for deg å klare deg uten disse smertestillende, så bør du diskutere med fastlegen din om det er andre høvelige smertestillende du kan bruke i stedet for disse to.

Jeg håper at forklaringen kan være det jeg her tenker i retning av, for da har du jo løsningen på dette også; -å slutte å bruke disse. Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-