Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Har magesjau, bør jeg vente med antibiotika for urinveisinfeksjon?

Spørsmål

Hvor lenge etter en magesjau bør jeg vente med å ta en antibiotikakur? Jeg er midt i en magesjau, og kjenner at jeg sannsynligvis også har fått urinveisinfeksjon. Forrige gang skrev leget ut dobbel mengde medisin til meg, så jeg har hvis/når jeg får det igjen. (Har UVI) hele tiden. Mitt spørsmål er da: bør jeg vente en stund før jeg begynner på antibiotikakuren? Hvor lenge? Og, hjelper det hvis jeg tar Idoform samtidig?

Kvinne 43
Svar

Hei.


Hvis man har akutt diare, vil opptaket av medisiner kunne bli redusert, med nedsatt effekt av medisinen som resultat. 

I tillegg vil antibiotika ofte gi løs mage som bivirkning, dvs her er det muligheter for å forverre din magesjau, om du starter med antibiotika for tidlig.


Så svaret på spørsmålet ditt om du bør vente litt med å begynne med evt antibiotika mot antatt urinveisinfeksjon nå, er ja. 

Du spør hvor lenge.

Jeg kan ikke gi deg eksakt svar i form av antall dager, for det vil avhenge av hvor lang tid det tar før magen din begynner å ordne seg igjen. Så svaret blir at når den verste diareen har avtatt, så kan du ta antibiotika.  Vandig diare flere ganger daglig er ihvertfall en situasjon hvor antibiotikatabletter kan tenkes å gi mindre virkning, pga rask passasje i tarmen.


Du spør videre om Idoform. Det kan være med å normalisere tarmflora og tarmfunksjon, så det er ingenting i veien for å ta dette. Imodium kan også stoppe diare, og det er reseptfritt.


Håper det var greit svar. God bedring!