Har brukt hemoroidesalven Scheriproct over flere år, er det uheldig?

Spørsmål

Hei. Har hatt problemer med hemoroider i mange år,og bruker scheriproct salve daglig mot dette. Er det noen fare ved å bruke dette så lenge ? Er det isåfall noe annet man kan bruke i stedet ?

Mann 43

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Scheriproct inneholder kortison, som ved lang tids bruk kan gi tynn og skjør hud og slimhinner. Utover det er det ingen vesentlige faremomenter. Men jeg tenker at hvis det er slik at du faktisk må bruke denne over så lang tid som du sier, så burde du vurdere andre løsninger, dvs kirurgiske løsninger. Da ville du jo bli kvitt problemet, fremfor å bare holde det delvis i sjakk med Scheriproct eller andre salver over tid. Det finnes andre hemoroidemidler, f.eks. Alcos Anal, forhør deg på apoteket om dette. Men jeg ville oppsøkt fastlegen for å få en vurdering på om dine hemoroider egner seg for operasjon, om jeg var deg. Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-