Gjør medisinene mine meg trett?

Spørsmål

Min allmene helsetilstand er dårlig! grunnet nyresykdom har jeg brukt blant annet: Prednisolon (i starten 60 mg pr.dag) dette har resultert i en vektøkning på 20 kg. jeg er trøtt, har lyst til og sove....Mitt hovedspørsmål: Kan bruken av disse medisinene: Sandimun N-100mg 2 ganger daglig, Prednisolon 5mg annen hver dag (denne har blitt trappet ned i løpet av 1 år fra 60 mg daglig) Norvasc 5 mg 1 tablett daglig, Kredex 12,5 mg 1 tablett daglig, Burinex 2 mg 1 tablett daglig, Aquanil øyendråper morgen - kveld, Etalpha 0,25 mg 1 tablett daglig, Aerius 1 tablett morgen - kveld,
samt Zocor 20 mg 1 tablett kveld. Gjøre at jeg har bivirkninger som trøtthet, slapphet osv. Føler at medisinene "jobber" i mot hverandre? Er jeg helt på jordet heller....

Relevante sykdommer/medisiner: Nyresykdom: minimal change nefritt, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, Grønn Stær,
Allergi

Mann, 55 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Du bruker veldig mange medisiner og det er en mulighet for at dette i hvert fall delvis kan forklare de plagene du har med trøtthet og slapphet. Enkelte av medisinene du bruker (Kredex og Norvasc) kan gi søvnighet som bivirkning, men det er ikke veldig vanlig og jeg tviler på at disse medisinene kan gjøre deg så trett som du beskriver.

Du bruker også medisinen Etalpha som er en type D-vitamin. Denne medisinen kan i enkelte tilfeller føre til at du får for mye kalsium i blodet og et tegn på dette kan være nettopp trøtthet. Det å ha høyt kalsium i blodet kan være alvorlig. Jeg antar at det ble gjort målinger av kalsiumnivået ditt når du startet med medisinen. Vet du om dette har blitt gjort nylig? Hvis ikke bør nok dette gjøres. Du kan lese mer om dette i linken under.

Du sier selv at din allmenne helsetilstand er dårlig og det at du føler seg så trøtt og har mest lyst til å sove kan rett og slett gjenspeile dette.

Rådet mitt til deg er å oppsøke legen din og fortelle om plagene dine. Det er viktig å ta dette på alvor i og med at slike symptomer kan skyldes forandringer i sykdommene dine. Hvis det skyldes medisinene du bruker, kan dere forsøke å justere dosene du tar eller prøve andre medisiner.

Lykke til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-