Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Går det an å få cannabis på resept, mot søvnproblemer?

Spørsmål

Hei, jeg er en mann i 30 årene som har tjenestegjort i utlandet. Alt har gått greit og har ingen plager, bortsett fra at noen ganger kjenner jeg en uro i kroppen og hode, og det resulterer i at jeg ikke får sove på kvelden. Har prøvd noe sovemedisin(husker ikke navn) men fikk dårlig søvn av de og var mer trøtt enn uthvilt dagen etter, kjentes nesten fyllesyk ut. Prøvde ut marijuana en del ganger og det funket veldig bra, fikk god søvn og var opplagt dagen derpå. Spørsmålet mitt er om det går ann å få det på resept slik at jeg ikke gjør meg til kriminell fordi jeg ikke får sove noen ganger? Tørr ikke dra til lege da jeg har hørt historier om folk som er blitt fratatt lappen og lignende etter legebesøk. Så tenkte å høre om mine muligheter her. Mvh

Mann 32
Svar

Hei.


Cannabis kan i Norge skrives ut på resept etter spesiell søknad, til helt spesifikke og definerte sykdommer. Men det kan ikke skrives ut som sovemedisin, det er ikke lov og en slik søknad vil ikke bli godkjent. Så det har rett og slett ingen hensikt å spørre noen norsk lege om dette, uansett, jfr din bekymring for å miste førerkort osv. 

Og forøvrig: Siden du spør om dine muligheter for resept her på Lommelegen, så kan jeg opplyse om at vi ikke skriver ut resepter i det hele tatt. Dette blant annet fordi det er anonymt, og en resept ville jo krevd at en visste hvem pasienten var. Og i tillegg driver vi ikke med pasientbehandling, men rådgivning og veiledning, og det å skrive resept er jo en behandling. For å skrive ut medisiner på en forsvarlig måte, må en ha vesentlig mer informasjon tilgjengelig enn det man får via et spørsmål og svar, samt muligheter for å undersøke pasienten, tilgang til tidligere journal, muligheter for evt nødvendig oppfølging osv. 

Håper det var et klart og greit svar, selv om jeg antar du ville ha ønsket deg et annet svar. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-