Fontex og Stesolid

Spørsmål

Min far bruker Stesolid,har brukt det i mange år,i de siste to år sammen med Fontex.Er dette en god kombinasjon?Han er veldig plaget med nervøsitet, stenger seg inne og jobber ikke.Bør han kontakte lege for å evt. få en ny medisin?

Kvinne, 30 år

Svar

Hei!

Stesolid er et beroligende/angstdempende medikament. Fontex er et antidepressivt medikament. Det gjør ingenting å kombinere disse. Hvis han er mye nervøs kan det tyde på at medisinene ikke gir ønsket effekt. Det kan være aktuelt å øke dosen eller skifte til andre som er sterkere eller mer effektive.

Legen må jo fornye resepten med jevne mellomrom regner jeg med og skal da vurdere behovet for videre medisinering eller skifte til andre doser/medisiner.