Farlig å bruke Vioxx?

Spørsmål

har fått resept på vioxx mot betennelse i knær og fingrar.Eg kom over ein artikkel der det stod at vioxx var under spesiell
oppsikt pga- farlige bivirkningar.Eg tåler ikkje med.som Naproxyn o.l. Er allergisk mot sulfa så eg kan ikkje bruke celebra iflg.legen. Er det farleg å ta 1 25 mg. tablett pr. dag. Har ellers ikkje noko sjkdom

Sykdommer: lupus
Medisiner: vioxx 0g plaquenil

Kvinne, 47 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Det er riktig at Vioxx, på samme måte som Celebra er under særlig overvåkning fra Statens Legemiddelverk med tanke på alvorlige bivirkninger.

Vioxx og Celebra er nye medisiner som virker på samme måten som Naproxyn. Hovedforskjellen er at de nye medisinene gir mye mindre mageplager og risiko for magesår, som har vært den alvorligste bivirkningen av "gamle" betennelsesdempende medisiner. Årsaken til at Vioxx og Celebra er under spesiell overvåkning er at det likevel har vist seg at de i sjeldne tilfeller kan føre til mageplager. I tillegg er medisinene nye og Legemiddelverket vil nok vite hvor vanlige bivirkningene er.

Jeg vil ikke tro at Vioxx er farlig for deg. Men som for alle medisiner gjelder det at du bør kontakte legen din når du får plager som du tror skyldes medisiner du tar.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 289,-