Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Får kløende utslett av Malarone

Spørsmål

Jeg er på ferie i Senegal og tar Malarone på grunn av malaria. Den tredje dagen etter at jeg begynte på tablettene fikk jeg et utslett på brystet og overarmene. Det klør og ser ut som små rosa nupper eller klumper i huden. Nå er det femte dagen jeg går på tablettene og utslettet har spredd seg til legger, lår, føtter og ansikt. Jeg har prøvd å smøre på en salve jeg har som heter Flutivate og har tatt Lorotadin, det hjalp litt. Hva burde jeg gjøre? Burde jeg slutte på Malarone? Da jeg var på ferie i Kenya for cirka et år siden gikk jeg også på Malarone og fikk samme type utslett, men kanskje i litt mindre grad. Utslettet forsvant da jeg kom hjem og avsluttet tablettkuren.

Svar

Hei.

Det er vel ganske så sannsynlig at det er dette medikamentet som nå gir deg tiltagende utslett og kløe. Hvis det er medisinen som er årsaken, vil dette bare øke på så lenge du bruker den. Derfor er det nok et bedre alternativ å bruke Lariam, en annen medisin som beskytter mot malaria.
Du må ihvertfall under ingen omstendighet oppholde deg i Senegal uten å bruke medisiner mot malaria.
Jeg vet ikke noe om deg og din helse ellers, så jeg kan ikke gi deg et absolutt "klarsignal" om at denne medisiner er noe du kan bruke, så hvis du er i tvil om dette, så ring eller mail fastlegen din.
Jeg vet heller ikke noe om hvordan du får tak i denne medisinen der, men tar for gitt at den er tilgjengelig. Forhør deg lokalt, om du må ha resept fra lege osv.

Lykke til videre.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-