Er det farlig med noen uker uten kolesterolmedisin?

Spørsmål

Jeg har brukt kolesterolmedisin Zocor ganske lenge og har i det siste fått krampe i legger og lår ved litt belastning. Min fastlege har anbefalt meg å gjøre ett opphold på noen uker for å se om det vil hjelpe på plagene, og så starte opp igjen for å se om plagene kommer tilbake, og deretter bytte medisin. Det jeg lurer på om det er farlig å ikke ta kolesterolmedisin i disse ukene (ca.3uker) Siste måling viste : LDL 2,0 HDL 1 mnol og triglyserier 1,01

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Nei det er ikke farlig å ikke bruke kolesterolmedisin i noen uker. Kolesterolsenkende medisiner har en forebyggende effekt mot åreforkalkning og hjerte-karsykdom, men det er på lang sikt, ikke her og nå.
Om kolesterolet ditt stiger litt i noen uker, så har det ingen betydning i praksis.
Det er også riktig råd du har fått av legen din, dette med å kutte ut medisinen i noen uker, for å se om plagene forsvinner, og så kommer tilbake når du begynner med medisinen igjen. Det er nemlig eneste måten å finne ut av dette på.

Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-