Efedrin og ugreie unger

Spørsmål

Hei
Har en datter på 1,5 år som fik falsk krupp for 2 uker siden.Hun fikk Efedrin av legen vi oppøkte og har brukt denne 6-7 ganger(4 ml) siden med noen dagers mellomrom da hun ikke likte den særlig godt.
I disse 14 dagene har hun forandret hele personligheten sin. Fra å være en utrolig blid og hoppende glad unge til: konstant sutrete, hissig, våken natten lang- altså ikke til å kjenne igjen! Fikk høre at dette kunne være bivirkninger av Efedrinen ? Har du noen erfaringer med denne medisinen og evt.disse "symptomene" ?

Medisiner: Efedrin

Kvinne, 2 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er velkjent at Efedrin gir plager med uro, våkenhet og noen ganger vannlatingsproblemer. Ting henger nok sammen, hvis hun ikke får sove og jo mer fortvilet dere blir, jo mere hissig og sutrete blir datteren din.

Noen barn som får Efedrin blir nærmest litt hyperaktive i stedetfor å legge seg om natten, og det kan jo nesten være like plagsomt som lidelsen de i utgangspunktet ble behandlet for...

Jeg synes dere skal kutte ut Efedrin fremover og bare bruke den hvis dere absolutt må. Jeg er helt sikker på at datteren deres vil bli den samme som før etterhvert.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-