Ecitalopram og vektoppgang

Spørsmål

Hei. Jeg har nettopp begynt behandling med escitalopram for sosial angst. 10 mg daglig. Har lest en del på nett om bivirkninger og er veldig bekymret for vektoppgang. Er allerede stor nok. Har normalt kosthold og aktiv jobb(forskalingssnekker) er vektoppgang noe jeg bør forvente? Hvorfor skjer vektoppgang i forbindelse med bruk av antidepressiver? Fordi man spiser mer eller en annen grunn? Kan snusing holde dette i sjakk da jeg har hørt at nikotin øker forbrenningen. Snuser selv.

Mann 33

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Vektoppgang som bivirkning til ecitalopram er nærmest ubetydelig og ikke noe du trenger å bekymre deg over. Vektoppgang skyldes at man spiser mer og fortsett med det opplegget du har mtp kosthold og trening. Snus og røyk er ikke noe slankemiddel. Det øker ikke forbrenningen i nevneverdig grad, men hindrer at man bruker tid til småspising. I tillegg går man opp i vekt ved snuse eller røykestopp fordi apetitten øker. 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn